ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

Θεραπεία περιοδοντιτίδας απο ειδικό αναίμακτα

Οι νόσοι των ούλων (ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα) είναι οι κύριες υπεύθυνες για την απώλεια περισσότερων δοντιών από ότι όλα τα άλλα οδοντικά νοσήματα μαζί.

Περιοδοντολογία

Περιοδοντολογία ονομάζεται ο τομέας της οδοντιατρικής που ασχολείται με τις παθήσεις των ιστών που περιβάλλουν το δόντι, δηλαδή τα ούλα και το οστό. Οι συχνότερες καταστάσεις είναι η ουλίτιδα, η περιοδοντίτιδα και οι υφιζήσεις των ούλων. Κυριότερη και πιο συνήθης αιτία των παθήσεων αυτών είναι η συσσώρευση μικροβιακής πλάκας.
Η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα έχουν ένα κοινό σημείο. Μπορεί να καταλήξουν σε μη αναστρέψιμη καταστροφή των στηρικτικών ιστών των δοντιών.

Η ουλίτιδα είναι μια επιφανειακή φλεγμονή των ούλων που προκαλείται από μικροβιακά ερεθίσματα, τη μικροβιακή πλάκα, ενώ η περιοδοντίτιδα είναι χρόνια φλεγμονή όλων των ιστών του περιοδοντίου και προχωρημένο στάδιο της ουλίτιδας που έμεινε αθεράπευτη.

Νόσος

Στην περιοδοντίτιδα οι ίνες των ούλων και του περιοδοντίου καταστρέφονται, το οστούν απορροφάται και τα ούλα αποκολλώνται από το δόντι. Όπως η καταστροφή του οστού προχωρεί, τα δόντια αλλάζουν θέση, συχνά δημιουργούνται αποστήματα και τελικά τα δόντια χάνονται.

Το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα των νοσημάτων αυτών είναι η αιμορραγία. Ο κρυφός κίνδυνος είναι ότι ούλα κόκκινα, διογκωμένα ή που αιμορραγούν, συχνά προκαλούν τόση λίγη ενόχληση και αναπτύσσονται τόσο αργά, που οι ασθενείς δέχονται την κατάσταση ως φυσιολογική.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση, παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.