ΚΙΝΗΤΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ

Δίνει λύσεις σε ασθενείς που έχουν χάσει όλα τα δόντια τους

Όταν διάφοροι λόγοι δεν επιτρέπουν την τοποθέτηση γεφυρών ή εμφυτευμάτων, τότε η λύση της αποκατάστασης των απολεσθέντων δοντιών είναι η κατασκευή μερικής ή η ολικής οδοντοστοιχίας.

Κινητή

Η συμβατική κινητή προσθετική δίνει αποτελεσματικές λύσεις σε περιπτώσεις ασθενών που έχουν χάσει όλα τα δόντια τους ή με μεγάλες ελλείψεις και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που λείπουν όλα τα πίσω δόντια.

Κατασκευάζονται από ακρυλική ρητίνη ή από μεταλλικό σκελετό και ρητίνη μαζί.
Τέτοιου είδους αποκαταστάσεις βελτιώνονται αισθητά με την ενσωμάτωση επιπλέον εμφυτευμάτων για τη στήριξή τους.

Πρόκειται για τις κλασικές ολικές οδοντοστοιχίες και μερικές οδοντοστοιχίες.

Στις ολικές οδοντοστοιχίες χρησιμοποιούμε δόντια τελευταίας γενιάς, που κατασκευάζονται από θερμοσυμπιεζόμενο ακρυλικό χωρίς κάδμιο.

Οι μερικές οδοντοστοιχίες κατασκευάζονται με άγκιστρα ή συνδέσμους ακριβείας. Το μέταλλο που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του μεταλλικού σκελετού είναι το vitallium.

Περιλαμβάνει:

Η μερική οδοντοστοιχία είναι μια κινητή προσθετική εργασία που χρησιμεύει στην αναπλήρωση συνήθως πολλών δοντιών που λείπουν.

Αποτελείται από δύο μέρη ενωμένα μεταξύ τους. Το ένα είναι ο μεταλλικός σκελετός που βρίσκεται εσωτερικά και το άλλο το ακρυλικό τμήμα με τα δόντια. Ο τύπος αυτός οδοντοστοιχίας έχει ενσωματωμένα ειδικά μεταλλικά άγκιστρα που χρησιμεύουν στο να «αγκαλιάζουν» συγκεκριμένα εναπομείναντα δόντια και να συγκρατούν έτσι την οδοντοστοιχία στην λειτουργική της θέση.

Ο όγκος και οι διαστάσεις των μερικών οδοντοστοιχιών ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των ελλειπόντων δοντιών που θέλουμε να αναπληρώσουμε.

Σε περίπτωση έλλειψης όλων των δοντιών προχωράμε σε κατασκευή ολικών οδοντοστοιχιών (μασέλα).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση, παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.